fbpx

Un Divan à Tunis

Tussen 1 en 10 oktober zet Stad Antwerpen opnieuw het belang van geestelijke gezondheid en veerkracht in de kijker met allerlei activiteiten. Ook dit jaar kan je naar de film tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.

Nadat ze studeerde en haar carrière begon in Parijs keert Selma, een 35-jarige psychoanaliste, terug naar huis om een praktijk te beginnen in Tunis. Vlak na de Revolutie blijkt er veel vraag te zijn naar mentale gezondheidstherapie in dit land dat gespleten zit tussen traditie en moderniteit. Een hele rist kleurrijke klanten passeert de revue. Alleen blijkt het voor Selma niet eenvoudig om aan de juiste licentie te geraken waarmee ze haar praktijk kan verderzetten.

‘Un divan à Tunis’ is een lichte komedie over een onderwerp dat je niet elke dag tegenkomt. Golshifteh Farahani straalt in haar rol van Selma, haar charisma spat van het scherm. Manele Labidi, die voor de eerste keer schreef én regisseerde, observeert en benadert culturele kuren en misvattingen steeds met een heleboel liefde én humor. De originele retro-jazzy soundtrack maakt het geheel af.

Trailer
Regisseur: Manele Labidi Labbé
Speelduur: 88 min
Taal: FR / AR
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-02-12
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen