fbpx

A Girl Missing

Ichiko is een thuisverpleegster die zorgt voor de grootmoeder van de familie Oisho. Ichiko is bijna een deel van de familie en behandelt de tienermeisjes Motoko en Saki alsof ze haar eigen kinderen waren. Wanneer Saki ontvoerd wordt, komt het perfecte evenwicht in de familie op de helling te staan. Zeker wanneer Ichiko ontdekt dat de ontvoerder dichter bij haar staat dan ze voor mogelijk hield. Terwijl ze angstvallig de identiteit van de ontvoerder probeert te verbergen, valt haar zorgvuldig geconstrueerde wereld stilaan uit elkaar.

Net als in 'Harmonium' levert regisseur Kôji Fukada een langzaam kokende saga over gebroken mensen die zich verraden voelen door hun eigen menselijkheid. Een suspensevolle film die stilletjes sluipend onder je huid kruipt. 'A Girl Missing' mocht op het filmfestival van Locarno meedingen naar de Gouden Luipaard, de prijs voor beste film.

PERS

"Zonder dat A Girl Missing een zoekplaatje wordt, ben je als kijker aanvankelijk lichtjes in de war bij de nieuwe, zevende film van de Japanse regisseur Kôji Fukada. Dat is de bedoeling. In het niemandsland tussen thriller en melodrama is dit een door melancholie besprenkelde proeve van bekwaamheid." (Filmmagie)

"A Girl Missing is een spannende thriller, die twee tijdlijnen vernuftig door elkaar weeft." - (De Standaard)

Trailer
Regisseur: Kôji Fukada
Speelduur: 111 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-08-19
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen