fbpx

Le bonheur

Hoewel hij gelukkig getrouwd is met de aardige Thérèse (Claire Drouot), die kleding maakt vanuit huis, begint de jonge vader François (Jean-Claude Drouot) een affaire met een postbeambte. Hij hoopt zo nog gelukkiger te worden, ook met zijn eigen gezin, maar zijn daden eisen onvermijdelijk hun tol. Le bonheur is een van Agnès Varda's meest provocerende films. Ze onderzoekt op bedrieglijk vrolijk wijze de ideeën van trouw en geluk in een moderne, egocentrische wereld.

Varda's presenteert haar gelaagde en ironische film als een klassieke liefdesdriehoek, gefilmd in levendige kleuren en vol visuele verwijzingen naar de impressionistische schilderkunst. Acteurs Jean-Claude en Claire Drouot waren ook in het echt getrouwd.

Als schrijver en regisseur was grande dame Agnès Varda (1928-2019) een belangrijke stem in de Franse en Europese cinema en de kunstwereld, met een bijzonder oog voor de magie van het alledaagse. Haar sociaal bewogen werk is avontuurlijk, kritisch, bewogen en empathisch. Met haar eerste speelfilm Cléo de 5 à 7 (1962) plaatste ze zich in de voorste rijen van de door mannen gedomineerde filmstroming van de Nouvelle Vague. Later maakte ze faam met sprankelende autobiografische documentaires. In 2014 eerde de European Film Academy haar met een Lifetime Achievement Award.

Trailer
Regisseur: Agnès Varda
Speelduur: 89 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-07-29
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen