fbpx

The Personal History of David Copperfield

David Copperfield is een ambitieuze jongeman die meegesleurd wordt in een reeks tragische levensgebeurtenissen. Nadat hij door zijn tirannieke stiefvader uit het huis gezet wordt en zijn moeder overlijdt, besluit David om naar zijn excentrieke tante te reizen. Zo belandt hij van het ene avontuur in het andere, terwijl hij in contact komt met de meest uitgesproken karakters. Zijn levensreis en droom om schrijver te worden in het Victoriaanse Engeland, creëren een verhaal met zowel voor- als tegenspoed, liefde en zelfontplooiing.

Armando Iannucci ('In the Loop', 'The Death of Stalin') en coscenarist Simon Blackwell tonen op meesterlijke wijze aan dat het mogelijk is om een klassiek verhaal van Charles Dickens in een modern jasje te steken. 'The Personal History of David Copperfield' is een film over grenzen heen, waarin humor en liefde de bovenhand nemen. Met een cast (Tilda Swinton, Hugh Laurie, Ben Whishaw) om u tegen te zeggen, sleept de film je mee naar een ander tijdperk.

PERS

"Een energiek in beeld geborstelde kostuumfilm die Copperfields tragische voorvallen lardeert met groteske humor." - Knack Focus

"with a twist of Monty Python-level absurdity" - Rolling Stone

Trailer
Regisseur: Armando Iannucci
Speelduur: 119 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-09-16
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen