fbpx

Honeyland

In een afgelegen gebied van Noord-Macedonië zorgt de imkervrouw Hatidze voor haar stokoude en blinde moeder. Het geduld dat ze zich bij het telen van wilde bijenhoning meester maakte, heeft ze uit oude tradities. Op een dag arriveert een rumoerige familie met een oude woonwagen en een kudde koeien, de voorbode voor het naderende einde van Hatidzes getrouwe leven.

Honeyland is het passieproject van Tamara Kotevska en Ljubomir Stefanov Kotevska die drie jaar doorbrachten in Noord-Macedonië om Hatidze te volgen. De imkervrouw die symbool staat voor het broze evenwicht tussen mens en natuur en aanzet tot nadenken over hedendaagse fundamentele vragen: hoe gaan wij om met de natuur en hoe kunnen wij toelaten dat winstbejag de wereld schaadt? Deze visueel verbluffende, poëtische documentaire werd genomineerd voor twee Oscars: beste documentaire en beste internationale film.

PERS

"De niet te missen arthousefilm van de zomer is Honeyland, het portret van een Macedonische imker met een gebrekkig gebit maar meer levenslust dan een superheldin." - Knack Focus

"Een docu over een imker van wilde bijen blijkt een ecologisch sprookje over hebzucht." - De Standaard

Trailer
Regisseur: Ljubomir Stefanov, Tamara Kotevska
Speelduur: 89 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-08-19
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen