fbpx

I Am Greta

'Skolstrejk för klimatet' leest het protestbord van een vijftienjarig meisje. Helemaal alleen zit ze voor het Zweeds Parlement, op dat moment nog volkomen onbekend. Met dit sprekend beeld begint de film. Nathan Grossman volgt Greta Thunberg op de voet met zijn camera vanaf deze actie tot en met haar zeilbootreis naar de VN-klimaattop in New York. Het resultaat werd een beklijvende documentaire over de klimaatproblematiek, alsook een intiem portret van de heldin van generatie Z.

Binnenkort speelt 'I am Greta' op Film Fest Gent, maar eerder speelde dit langspeeldebuut van Nathan Grossman al op het festival van Toronto en had het zijn première op het filmfestival van Venetië. Greta Thunberg heeft heel wat stof doen opwaaien de afgelopen jaren. Over dit fervent activistisch publiek figuur heeft iedereen een mening: ze kreeg steun van gelijkgestemden overal ter wereld, maar werd ook vernederd door wereldleiders. Ze is buitengewoon jong, ze heeft Asperger Syndroom en een duidelijk doel voor ogen. 'I am Greta', is een uitzonderlijk persoonlijke inkijk in het woelige leven van een intrigerende tiener alsook een noodzakelijke herinnering aan het dreigende klimaatprobleem.

PERS

"In its quietest moments, it finds the very real person underneath the public activist, an inside look that shows how dedicated Thunberg is to her ideals." - Indiewire

Trailer
Regisseur: Nathan Grossman
Speelduur: 97 min
Taal:
Ondertiteling:
Releasedatum: 2020-10-21
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen