fbpx

Falling

John Peterson woont met zijn partner Eric en dochter Monica samen in Los Angeles, weg van het boerenleven dat hij is ontvlucht. Zijn vader Willis runt nog steeds een afgelegen boerderij in zijn eentje, maar door zijn dementie wordt dit steeds moeilijker. Daardoor brengt John zijn vader naar Californië om een nieuwe woonst voor hem te vinden. Maar Willis is conservatief en homofoob, wat ervoor zorgt dat de spanningen tussen vader en zoon hoog oplopen.

Viggo Mortensen was na de begrafenis van zijn moeder onderweg naar huis. Hoog boven de wolken in het vliegtuig kreeg hij de ingeving dat hij iets moest schrijven, hieruit is Falling ontstaan. Na al zijn acteerprestaties (Aragorn in 'The Lord of The Rings', 'Green Book') ging hij voor de eerste keer regisseren, maar toch kon hij het - deels door financiële verplichtingen - niet laten om de rol van John te vertolken. Een geslaagde debuutfilm die op een harde, maar ook warme manier een vader-zoonrelatie toont.

PERS

"Lance Henriksen gives the performance of his career as an emasculated father facing dementia, but it's writer-director-star Viggo Mortensen who makes the film's universal themes resonate so strongly." - Variety

"The film remains not only compelling but true to life to the end." - Far Out

Trailer
Regisseur: Viggo Mortensen
Speelduur: 112 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-07-14
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen