fbpx
logo-lumiere-cinema-01

The French Dispatch

Wes Anderson ('The Grand Budapest Hotel') is al aan zijn tiende film toe en bereikt met 'The French Dispatch' het absolute hoogtepunt van zijn carrière. Niettemin omdat het Franse stadje Ennui-sur-Blasé zich uitstekend leent tot zijn handelsmerk: voortreffelijke ensceneringen, uitgekiende beeldcomposities, kleurrijke personages en een heerlijke soundtrack. De cast tjokvol sterren (Timothée Chalamet, Bill Murray, Owen Wilson, Tilda Swinton en zoveel meer) geeft ondertussen het beste van zichzelf.

In het fictieve Ennui-sur-Blasé heeft een Amerikaanse krant een redactie als buitenpost. Halverwege de twintigste eeuw besluiten de schrijvers en journalisten hun verhalen te bundelen en uit te geven in de vorm van een magazine onder de noemer 'The French Dispatch'. In verschillende prachtige segmenten krijgen we te zien wat deze briljante koppen bezig houdt. Niet voor niets wordt de film geroemd als zijnde een liefdesbrief aan journalisten.

PERS

"Wat een luxe, wat een rijkdom, wat een Wes." - ★★★★ De Morgen

"The French Dispatch is een feest voor ogen, oren en, alvast in de culinaire rubriek, smaakpapillen." - ★★★★★ De Standaard

"a rocket ship ride to your cinematic soul" - Film

Trailer
Regisseur: Wes Anderson
Speelduur: 103 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-10-27
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf dinsdag 10/10 kan je het nieuwe programma raadplegen.

Speelt vandaag