fbpx

The French Dispatch

In het fictieve Ennui-sur-Blasé heeft een Amerikaanse krant een redactie als buitenpost. Halverwege de twintigste eeuw besluiten de schrijvers en journalisten die daar gestationeerd zijn hun verhalen te bundelen en uit te geven in de vorm van een magazine onder de noemer 'The French Dispatch'. In verschillende prachtige segmenten krijgen we te zien wat deze briljante koppen bezig houdt. Niet voor niets wordt de film geroemd als zijnde een liefdesbrief aan journalisten.

'The French Dispatch' is al de tiende film van Wes Anderson. Anderson rekent, naast zijn talent als visuele stylist, opnieuw op enkele van zijn vaste acteurs: Owen Wilson, Tilda Swinton, Saoirse Ronan, Bill Murray, Edward Norton, Adrien Brody, Frances McDormand, Willem Dafoe en meer. Ze staan allemaal voor de zoveelste keer paraat voor een samenwerking met Wes Anderson. Voeg daar nog eens Timothée Chalamet, Benicio Del Toro en Chrisptoph Waltz aan toe, en je weet dat het een cast is om van te smullen.

PERS

"Wat een luxe, wat een rijkdom, wat een Wes." - ★★★★ De Morgen

"Amazing visuals, lots of laughs and an A-list cast - including Bill Murray - make Anderson’s tribute to the New Yorker a real treat" - The Guardian

Trailer
Regisseur: Wes Anderson
Speelduur: 103 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-10-27
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen