fbpx

Radiograph of a Family

Voor Firouzeh Khosrovani is het huwelijk van haar ouders behoorlijk mysterieus. Als gevolg is ook haar eigen jeugd niet altijd gemakkelijk om vat op te krijgen. Haar moeder, een traditionele moslima, trouwde met haar vader, een progressieve student radiologie, zonder hem ooit gezien te hebben. Het was de start van een bewogen en moeizame relatie, dat dan ook nog eens de Iraanse Revolutie van 1979 moest zien te overleven.

Regisseur Khosrovani probeert aan de hand van oude foto's, video's, brieven en gesprekken een reconstructie te maken van het uitdagende gezinsleven waarbinnen ze werd geboren. Op die manier werd Radiograph of a Family niet alleen een mooi familieportret, maar geeft het ook een bijzonder boeiend perspectief op de Iraanse samenleving van toen. In 2020 mocht Khosrovani op het Internationale Documentairefilmfestival Amsterdam de prijs voor de beste lange documentaire en de prijs voor beste gebruik van archiefmateriaal in ontvangst nemen.

PERS

"An elegantly composed mosiac of real events and artfully restaged memories and a personal passion project with rich political and cultural resonance." - The Hollywood Reporter

Trailer
Regisseur: Firouzeh Khosrovani
Speelduur: 82 min
Taal: FA
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-09-08
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen