fbpx

Orlando (1992)

ORLANDO, Sally Potters oogverblindende bewerking van Virginia Woolf's klassieke roman is het verhaal van de schijnbaar onsterfelijke Orlando (Tilda Swinton). Een epische zoektocht naar liefde en vrijheid die Orlando begint als man, om 400 jaar later te eindigen als vrouw. ORLANDO is na 30 jaar opnieuw in de bioscoop te zien en blijft een magische ervaring. 'Thirty years later, Potter's groundbreaking adaptation of 'Orlando' still feels wildly modern' (Document).

Na het Koninklijke hof van Elisabeth I achter zich te hebben gelaten, voert de reis Orlando over de bevroren rivier Thames. Daar raakt hij geobsedeerd door een Russische prinses. Via een positie als ambassadeur in het Ottomaanse Rijk en liefde en verlies in de Victoriaanse tijd, eindigt zij - als moeder - in de twintigste eeuw.

Voor zowel Sally Potter als Tilda Swinton was ORLANDO in 1992 de film die hen internationaal op de kaart zette. Eigenzinnig, uniek, ontroerend en grappig. Een historisch epos waarin tijd en gender vloeiend zijn. 4K-gerestaureerd, opnieuw in de bioscoop.

Trailer
Regisseur: Sally Potter
Speelduur: 94 min
Taal: EN / FR
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2024-06-12
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Dinsdag 16/07
Dinsdag 23/07
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf zaterdag 27/07 kan je het nieuwe programma raadplegen.