fbpx

Dogtooth (2009)

Yorgos Lanthimos is dit jaar alomtegenwoordig. Met Oscarwinnaar ?Poor Things? scheerde hij al hoge toppen en ?Kinds of Kindness? leverde Jesse Plemons de prijs voor Beste Acteur op in Cannes. Daarom brengen we de ophefmakende doorbraakfilm van de onvolprezen Griek terug in de zalen in een gerestaureerde versie. Een uitgelezen kans om deze film te (her)ontdekken!

Een vader, moeder en drie kinderen leven in een huis aan de rand van een stad. Het huis wordt omringd door een groot hek en de kinderen hebben het huis nooit verlaten. Ze worden geschoold, opgevoed en vermaakt door de ouders zoals deze dat willen, zonder invloed van buitenaf. De enige persoon die wordt toegelaten is Christina, een bewaakster van vaders bedrijf. Vader organiseert haar bezoekjes om de seksuele driften van de opgroeiende zoon te kanaliseren. De hele familie is gek op haar, vooral de oudste dochter. Op een dag geeft Christina haar een hoofdband cadeau, maar ze verlangt daarvoor wel iets terug.

De tweede film van Lanthimos zette Cannes 2009 op stelten en schandaliseerde een deel van het publiek. Dogtooth is een duister en komisch inzicht in een surrealistische wereld waarin ouderlijk toezicht compleet verkeerd gaat. Even brutaal als grappig, elegant en onderhoudend: de succesformule van Yorgos Lanthimos?

Trailer
Regisseur: Yorgos Lanthimos
Speelduur: 97 min
Taal: EL
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2024-07-24
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Woensdag 24/07