fbpx
logo-lumiere-cinema-01

De Spiegel (1975)

Deze Russische klassieker vertelt het fragmentarische levensverhaal van Alexei, die in zijn laatste momenten herinneringen begint op te halen. Zowel zijn kindertijd, de oorlog en het naoorlogse tijdperk komen aan bod, en dat aan de hand van gedichten, dromen en nieuwsfragmenten. Terugblikkend twijfelt Alexei of hij wel genoeg heeft gegeven aan degenen die hem zo oneindig lief hebben gehad.

Voor de derde zomer op rij, na 'Stalker' en 'Solaris', brengen we een film van Tarkovsky in gerestaureerde versie terug naar het welverdiende grote scherm. 'De spiegel' wordt beschouwd als zijn meest persoonlijke film waarin hij zich, met niet-chronologische plot en surrealistische elementen, van zijn meest enigmatische kant laat zien. Destijds verbood de Sovjet-Unie de screening op het filmfestival van Cannes omdat de Russische geschiedenis iets te onverbloemd werd afgebeeld en heeft de film nooit een officiële première gekregen. Nu dus wel!

PERS

"Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wat is de mooiste film nu te zien in het land? 45 jaar oud, maar helemaal opgeblonken: De spiegel." - (De Standaard)

Trailer
Regisseur: Andrei Tarkovsky
Speelduur: 107 min
Taal: RU
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2020-07-01
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen

Speelt vandaag