fbpx

The Last Black Man in San Francisco

Het regiedebuut van Joe Talbot is gebaseerd op een waargebeurd verhaal van zijn jeugdvriend Jimmie Fails, die wordt vertolkt door hemzelf. Het is een liefdesbrief aan de buurten die verdwijnen, de bewoners die de stad vormgeven en de burgers die er zich thuis voelen. De film ging in première op het Sundance Film Festival en viel daar al onmiddellijk in de prijzen wat zoveel betekent als publieksfavoriet in wording. De film kreeg onterecht geen release in België, maar brengen we nu met heel veel plezier toch naar onze cinema!

Jimmie Fails (vertolkt door Jimmie Fails zelf) droomt ervan om zijn ouderlijk huis, een majestueus Victoriaans pand in een opgewaardeerde buurt in San Francisco, terug te winnen. Samen met zijn beste vriend Montgomery (Jonathan Majors) vertrekt Jimmie op zijn wekelijkse queeste naar zijn droomhuis in een stad die hem is vergeten. Terwijl hij de band met zijn familie heropbouwt en zijn gemeenschap in de stad herstelt, wordt Jimmie op de proef gesteld door de plaats die hij ‘thuis’ noemt.

Deze vertoning wordt georganiseerd in samenwerking met het FOMU, in het kader van de nieuwe expo Masculinities. De film werd gekozen en zal ingeleid worden door Lyse Ishimwe.

PERS

"droomdebuut van een uitzonderlijk filmtalent." - ★★★★ (de Volkskrant)

"Een magistrale stadssymfonie over het verstrijken van tijd en wat het vergt om onvermijdelijke verandering te omarmen." - De Filmkrant

"Een knap debuut dat op originele wijze een nieuwe bladzijde toevoegt aan het verhaal van zwarte Amerikanen." - ★★★★ (Trouw)

Trailer
Regisseur: Joe Talbot
Speelduur: 121 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2020-08-05
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Zondag 05/12