fbpx

The Last Black Man in San Francisco

Het prachtige, melancholische regiedebuut van Joe Talbot is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van zijn jeugdvriend Jimmie Fails. Een twintiger die verliefd is op een prachtig huis in San Francisco, ooit eigenhandig gebouwd door zijn grootvader. Gentrificatie maakte het onmogelijk voor Jimmie om er ooit te wonen. Toch zakt hij wekelijks, met vriend Montgomery, af naar het huis en stellen ze zich voor hoe het leven zou zijn als deze buurt nooit was veranderd. Het maakt 'The Last Black Man in San Francisco' tot een visuele liefdesbrief over een veranderende stad met prangende vragen over identiteit, bezit en mannelijkheid.

Deze vertoning wordt georganiseerd in samenwerking met het FOMU, in het kader van de nieuwe expo Masculinities. De film werd gekozen door Lyse Ishimwe. Na de vertoning volgt er een nagesprek met Isaiah Lopaz en Eric Cyuzuzo.

Recognition is opgericht door Lyse Ishimwe Nsengiyumva. Recognition ?is een in Brussel gevestigde 'community film screening programma' dat tot doel heeft de veelheid aan verhalen uit Afrika en zijn diaspora te benadrukken en te vieren. Het is een poging om werk dat zo lang gemarginaliseerd is en aan de zijlijn is gelaten door de reguliere media te identificeren, te onthouden en te erkennen. Elke maand vinden er filmvertoningen plaats in verschillende bioscopen en culturele instellingen in Brussel, Rotterdam en elders. Op het programma staan films van en over mensen van Afrikaanse afkomst. Daarnaast is Lise ook medeoprichter van Rainbow Nation Brussels.

PERS

"droomdebuut van een uitzonderlijk filmtalent." - ★★★★ de Volkskrant

"Een magistrale stadssymfonie over het verstrijken van tijd en wat het vergt om onvermijdelijke verandering te omarmen." - De Filmkrant

"Een knap debuut dat op originele wijze een nieuwe bladzijde toevoegt aan het verhaal van zwarte Amerikanen." - ★★★★ Trouw

Trailer
Regisseur: Joe Talbot
Speelduur: 121 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2020-08-05
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen

Speelt vandaag

Geen vertoningen in Lumière Antwerpen

Geen vertoningen in Lumière Antwerpen

Geen vertoningen in Lumière Antwerpen