fbpx

Happy Together (1997)

Ontdek in juni elke maandagavond de wereld van Wong Kar Wai. Vijf restauraties van de Hongkongse regisseur zijn opnieuw te zien op het grote scherm. Vijf stijlvolle films die het grootstadsleven, misdaad, liefde en muziek aaneensmeden tot bedwelmende verhalen, waar je gelijk verliefd op wordt. Samen met virtuoos cameraman Christopher Doyle dompelt hij je onder in een lyrische, melancholieke wereld waarin het niet zelden aanhoudend regent en de personages in de ban zijn van onbereikbare, tragische liefdes.

In de hoop het vuur in hun relatie aan te wakkeren, vatten Po-Wing en Fai een droomtrip naar Argentinië aan. Door autopech ontstaat er al snel een ruzie tussen beide. Omwille van geldproblemen kunnen ze niet huiswaarts keren en worden ze gedwongen een nieuw leven op te starten in Buenos Aires, waar ze aanvankelijk enkel elkaar hebben om de eenzaamheid het hoofd te bieden.

Met deze prent bewees Kar-Wai opnieuw dat hij als geen ander pathetische liefde op een sexy manier in beeld kan brengen. De film staat geboekstaafd als een van de meest invloedrijke Aziatische queerfilms ooit gemaakt. James Laxton, cameraman van Oscar-winnaar Moonlight, zei alvast dat hij zijn saus ging halen bij dit enigmatische drama over isolatie en afhankelijkheid.

Trailer
Regisseur: Wong Kar-Wai
Speelduur: 96 min
Taal: YUE
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-08-11
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen