fbpx

Wolfwalkers

Rond 1650 liepen in Ierland nog wolven rond, maar niet iedereen heeft het zo voor hun gehuil bij maanlicht. Lord Protector, de beschermer van dorpje Kilkenny, opent de jacht op de wolf en van heinde en ver komen jagers om de laatste wolven te doden, zo ook Robyn en haar vader. Tijdens de jacht ontmoet ze Mebh. Een meisje met coole rode haren, fonkelende ogen en in een wolf verandert: een wolfwalker!

Na animatieparels Song of the Sea, The Secret of Kells en The Breadwinner is Cartoons Saloon daar met een alweer fantastische film. Deze keer haalden ze hun fantasie niet ver van huis (lees: animatiestudio), namelijk Kilkenny waar het verhaal zich afspeelt. 'Wolfwalkers' werd alom geprezen als een van de beste animatiefilms van 2020 en is een adembenemend avontuur vol Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur.

________________________________________

Wolfwalkers op groot scherm bekijken! De ultieme beleving. Om je bezoek aan de cinema onvergetelijk te maken, krijg je bij aankoop van je filmticket plaktattoos van JEF, ontworpen door illustrator en regisseur Britt Raes.

PERS

"Een zwierig getekende animatiefilm van Cartoon Saloon, de Ierse studio die stilaan in de klasse van Pixar en Studio Ghibli begint te spelen." - ★★★ 1/2 (Humo)

"Een wervelende grafische parel over verzet tegen onderdrukking, gebaseerd op nationale folklore." - Knack Focus

"Far and away the best animated film of the year so far, this heartfelt tale of love and loss is the most visually enchanting feature its studio has made thus far, as well as the most poignant." - IndieWire

Trailer
Regisseur: Tomm Moore & Ross Stewart
Speelduur: 103 min
Taal: NL
Ondertiteling:
Releasedatum: 2021-06-09
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf zaterdag 27/07 kan je het nieuwe programma raadplegen.