fbpx

Drunk

'Drunk' is een smaakvolle komedie over de worstelingen van het ouder worden, coping-mechanismen en vriendschappen voor het leven. Hiervoor herenigde Thomas Vinterberg zich met acteur Mads Mikkelsen, met wie hij eerder samenwerkte voor de film 'Jagten' waarvan zowel de film en de acteerprestaties in de prijzen vielen. Een succesvolle combinatie die opnieuw niet teleurstelt. Winnaar van publieksprijs op Film Fest Gent en van de Oscar voor beste internationale film!

Vier uitgebluste leerkrachten op een middelbare school wagen zich aan een pseudo-wetenschappelijke theorie die het potentieel bezit om hen uit hun depressie te sleuren: de onderschatte kracht van het zuipen! In hun experiment beginnen de mannen met een constante intoxicatie van 0,5 procent, wat verrassend positieve resultaten oplevert. Ze staan vrolijker in het leven en worden creatiever op hun werk, maar wanneer ze beslissen om hun alcoholpercentage op te drijven, worden ze het levende bewijs dat problemen recht evenredig zijn aan de hoeveelheid promille.

PERS

"Drunk is een van de mooiste films van het jaar - en dat zeggen we zonder ook maar één druppel te hebben gedronken." - ★★★★ De Morgen

"Met Drunk viert Thomas Vinterberg niet de drank, maar het leven." - ★★★★ De Standaard

Trailer
Regisseur: Thomas Vinterberg
Speelduur: 115 min
Taal: DA
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-06-09
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen