fbpx

The Green Knight

Koning Arthur stuurt Sir Gawain, zijn koppige en impulsieve neefje, op missie om de mysterieuze Green Knight op te sporen en te doden. Het monsterlijke groene gevaarte staat bekend als een ultieme tegenstander tegen wie ridders hun kracht en moed kunnen bewijzen. De confrontatie met de Green Knight is, echter, niet het enige dat op Sir Gawains pad komt te liggen. Zijn avontuurlijke toch brengt hem bij verschillende gevaren, en hij krijgt bijzonder weinig hulp van bovenaf.

The Green Knight is de langverwachte nieuwe film van David Lowery, die eerder al kritische successen boekte met The Old Man and the Gun en A Ghost Story. Dit keer rekent hij niet op het charisma van Robert Redford als 'gentleman robber' of een met wit kleed bedekte Casey Affleck. De hoofdrol in zijn versie van het eeuwenoude ridderroman is weggelegd voor Dev Patel (Slumdog Millionaire). Naast hem is het uitkijken naar Alicia Vikander, Joel Edgerton en Barry Keoghan.

PERS

"David Lowery's complex, visually sumptuous and uncommercial tale of Arthurian legend revels in upending expectations." - ★★★★ The Guardian

"Hypnotic from its fiery start to its gut-punch of a finale." - IndieWire

Trailer
Regisseur: David Lowery
Speelduur: 130 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-08-04
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen