fbpx

Sátántangó (1994)

Béla Tarr in 4K

Nadat het communisme ten val komt en terwijl een kudde koeien door de modder ploetert worden er binnen een landbouwcollectief snode plannen gesmeed om er met het laatste geld vandoor te gaan. Maar de uitzichtloosheid verlamt de bewoners tot cycli van dansen, drinken en wachten. Tot Irimias, een dood gewaande dorpsgenoot, uit het niets terugkeert met grootse plannen. Irimias is echter niet meer de joviale buurman die de bewoners kennen van weleer.

Voor Sátántangó zet u best wat tijd in de agenda. Ondanks de runtime van 439 minuten, of 7u19, is de film een absoluut meesterwerk die het volledig waard is om je er voor te zetten. Dankzij Béla Tarrs karakteristieke filmstijl is Sátántangó ronduit roeswekkend, wat de bijzonder krachtige climax des te indrukwekkender maakt.

Halfweg de film lassen we een pauze in. Het ideale moment om blazen te ledigen en magen te vullen. Voor dat laatste maakt FOMU Café lekkere goulash om volledig in Hongaarse sferen te blijven. Voor enkel film betaal je 16 euro, voor film + eten betaal je 30 euro.

PERS

"The marathon is a magnum opus to end all magna opera, a dark, funny, apocalyptic allegory of the Hungarian psyche that stimulates, irritates, soothes and startles with blinding strokes of genius in equal turn." - Variety

Trailer
Regisseur: Béla Tarr
Speelduur: 439 min
Taal: HU
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2021-08-18
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen