fbpx

Victoria & Okht Elmarhoum

De filmscreening van 'Victoria' en 'Okht Elmarhoum' maakt deel uit van een uitgebreid activiteitenprogramma bij de expo 'Masculinities: Liberation through Photography'. Het FOMU en cinema Lumière slaan de handen in elkaar voor een aangepast filmprogramma rond Masculinitites.

Na de film gaat Raf Njotea in gesprek met de regisseurs (Maja Ajma Yde Zellama, Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer en Isabelle Tollenaere) en hoe zij als vrouwelijke filmmakers mannelijke personages in beeld hebben gebracht.

Victoria

In de woestijn van Zuid-Californië ligt een stad die nooit is afgeraakt: California City. Tot in de puntjes uitgetekend, moest deze stad zo groot worden als Los Angeles, maar vandaag ligt de woestijnstad er onaf en stoffig bij. Het is een plek die past bij grootse dromen; bij mensen die op zoek zijn naar een nieuw en beter leven. Lashay T. Warren is een van hen. Hij blijft proberen aan het verleden te ontsnappen en zichzelf steeds opnieuw uit te vinden, net als de stad die haar dromen nog lang niet heeft waargemaakt, maar ook nog niet heeft opgeborgen.

Victoria is als een visuele zwerftocht waarin de realiteit en het imaginaire elkaar ontmoeten en waarin Lashay T. Warren als een hedendaagse pionier zijn eigen pad uitzet en zijn sporen achterlaat.

Okht Elmarhoum

Als Aya's 10-jarige oudere broer overlijdt, klampt ze zich vast aan de vriendengroep van haar broer. In hun rouw en pijn zijn ze verenigd. Okht Elmarhoum is een huis-clos, een gesloten film die plaatsvindt binnen, in de kamer van de overledene, de dag na zijn dood. Verdriet, solidariteit en tederheid worden er gedeeld tussen zeven jonge mannen en een klein meisje.

Trailer
Regisseur: Maja Ajmia Yde Zellama, Sofie Benoot, Liesbeth De Ceulaer, Isabelle Tollenaere
Speelduur: 71 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2021-12-13
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 05/06 kan je het nieuwe programma raadplegen.