fbpx

Before Midnight

The Before Trilogy deel 3: Hoe is het nog eens negen jaar later met Jesse en Celine - inmiddels begin veertig? In 'Before Midnight' zijn ze op vakantie in zonnig Griekenland, maar met de liefde is het minder zonnig gesteld. De ooit prille twintigers vol wilde, passionele dromen beseffen dat het dromen steeds moeilijker wordt. Blijft de liefde alsnog standhouden?

Tot wat een toevallige ontmoeting op de trein niet leiden kan. Gedurende twee decennia sleepte regisseur Richard Linklater de kijker mee in de innige romance van Jesse en Celine, met lange wandelingen in Wenen, Parijs en de Peloponnesos, oeverloze gesprekken en snel kloppende harten. Om de 9 jaar kwam er een nieuw fragment over een nieuwe fase in hun levens. De acteurs werden samen ouder met hun personages op het scherm.

De Before-trilogie inspireerde talloze personen. Katrien Schaubroeck, docent filosofie aan de Universiteit Antwerpen, stelde samen met Hans Maes de bundel 'Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight: a Philosophical Exploration' samen. Greg Houwer is filosoof, singer-songwriter, Alpenfietser en schrijver van filosofische boeken en romans. Zij voorzien de films van een wervelende (spoilervrije) inleiding.

Trailer
Regisseur: Richard Linklater
Speelduur: 109 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen