fbpx

Before Sunset

The Before Trilogy deel 2: Negen jaar na de magische nacht in Wenen heeft Jesse een boek over de ervaringen geschreven. Hij treft Celine opnieuw bij een signeersessie in Parijs. Ze hebben tot zonsondergang de tijd om uit te zoeken of ze de rest van hun leven met elkaar moeten/willen delen.

Tot wat een toevallige ontmoeting op de trein niet leiden kan. Gedurende twee decennia sleepte regisseur Richard Linklater de kijker mee in de innige romance van Jesse en Celine, met lange wandelingen in Wenen, Parijs en de Peloponnesos, oeverloze gesprekken en snel kloppende harten. Om de 9 jaar kwam er een nieuw fragment over een nieuwe fase in hun levens. De acteurs werden samen ouder met hun personages op het scherm.

De Before-trilogie inspireerde talloze personen. Katrien Schaubroeck, docent filosofie aan de Universiteit Antwerpen, stelde samen met Hans Maes de bundel 'Before Sunrise, Before Sunset, Before Midnight: a Philosophical Exploration' samen. Greg Houwer is filosoof, singer-songwriter, Alpenfietser en schrijver van filosofische boeken en romans. Zij voorzien de films van een wervelende (spoilervrije) inleiding.

Op donderdag 18 november, UNESCO?s World Philosophy Day, presenteren Het zoekend hert en Humanistisch Verbond voorafgaand aan de film gelegenheidsbundel 'Thuis in de Wereld ? De wereld als huis', met een nieuw essay van prof. Katrien Schaubroeck. Alle betalende bezoekers krijgen gratis een exemplaar van dit boekje (boekhandelsprijs 10 euro).

Trailer
Regisseur: Richard Linklater
Speelduur: 80 min
Taal: EN
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen