fbpx

Madres paralelas

Na het autobiografische 'Dolor y gloria' keert Pedro Almodóvar op glorieuze wijze terug naar zijn vrouwenfilm en zijn ode aan moeders zoals in 'Todo sobre mi madre'. Daarbij balanceert de Spaanse rebel opnieuw moeiteloos tussen telenovela en cinema, tussen kunst en kitsch. Met een weergaloze Penélope Cruz die in Venetië de prijs voor beste actrice won.

Janis en Ana delen een kamer in het ziekenhuis waar ze beiden moeten bevallen. Ze zijn allebei single en hun moederschap was niet gepland. Verder zijn ze elkaars tegenpolen en staan ze anders tegenover het moederschap: de wat oudere Janis is er klaar voor, de jonge Ana is bang en onzeker. De weinige woorden die ze wisselen, vormen de basis voor een hechte band. Maar een schokkende ontdekking, die verweven is met het trauma van de Spaanse burgeroorlog, zal hun vriendschap zwaar op de proef stellen.

PERS

"opnieuw een magistraal melodrama" - ★★★★ De Morgen

"een superieure soap over Pedro Almodóvars favoriete thema: het moederschap" - ★★★★ Knack Focus

"De jongste film van Pedro Almodóvar is zwanger van kleur en bol van leven, liefde en sensationele plotwendingen, een glorieuze terugkeer naar de vrouwenfilm." - ★★★★ De Standaard

"Pedro Almodóvars best film since Todo sobre mi madre" - Variety

Trailer
Regisseur: Pedro Almodóvar
Speelduur: 120 min
Taal: ES
Ondertiteling: FR / NL
Releasedatum: 2021-12-01
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf zaterdag 27/07 kan je het nieuwe programma raadplegen.