fbpx

Tokyo Story (1953)

'Tokyo Story' is de beste film aller tijden. Althans, de laatste keer dat het Britse filmblad Sight & Sound de internationale filmwereld polste over de beste films aller tijden. Op zijn gebruikelijke delicate wijze onderzoekt de Japanse filmmaker Yasujirô Ozu de immer complexe ouder-kindrelatie en de vervreemding tussen verschillende generaties. Dat doet hij met onberispelijke composities en een camera op kniehoogte die een subtiele en voorzichtige inkijk geven in het naoorlogs Japan. In een prachtige digitale restauratie te (her)ontdekken!

De volwassen Koichi en Shige zijn zo druk met zichzelf en hun eigen gezin bezig, dat ze geen tijd voor hun ouders hebben. Ontgoocheld keert het oudere echtpaar terug naar huis. Maar wanneer Tomi op de terugweg ziek wordt, is het de beurt aan de kinderen om de lange reis af te leggen.

(Her)ontdek de digitale restauratie op 17 mei met video-inleiding van Patrick Duynslaegher in het kader van Film Fest Gent On Tour.

Zen-escapisme voor woelige tijden. Deze zomer zijn 4 van Ozu's zwart-witfilms in een prachtige digitale restauratie te ontdekken: 'Tokyo Story', 'The Flavor of Green Tea over Rice', 'Tokyo Twilight' & 'Early Spring'.

Trailer
Regisseur: Yasujirô Ozu
Speelduur: 136 min
Taal: JA
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-06-29
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen