fbpx

Hit The Road (Kino Bambino)

Kino Bambino is de Lumière cinema-ervaring op maat van kersverse ouders. Wij dimmen de lichten, zetten het geluid wat stiller, voorzien een ververskussen, een microgolfoven en een plek in de zaal voor buggy’s.

Nadat Panah Panahi zijn vader Jafar ('Taxi', '3 Faces') hielp bij verschillende films, debuteert hij nu als regisseur met een roadmovie die afwisselend hilarisch en onthutsend is. In dialogen passeren liefde en vriendschap, naast de merites van Batman, Lance Armstrong en '2001: A Space Odyssey'. Door de autoradio schallen Bach en Iraanse popsongs. Het zorgt voor een nieuwe frisse wind in de Iraanse cinema en werd lovend onthaald op verschillende filmfestivals.

Gordel… Spiegels… Handrem… Koppeling… Vader, met een gipsbeen op de achterbank, bromt rijinstructies. Zijn hyperenergieke zoontje danst en springt de auto rond, terwijl de oudste zoon achter het stuur zit. Er wordt gekibbeld over de zieke hond in de kofferbak, maar vanuit de passagiersstoel probeert moeder vooral om de stemming luchtig te houden en het zo min mogelijk over het nakende afscheid te hebben.

Trailer
Regisseur: Panah Panahi
Speelduur: 93 min
Taal: FA
Ondertiteling: NL / FR
Releasedatum: 2022-04-27
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen