fbpx

Pictures from a Revolution (Susan Meiselas)

Samen met het FOMU en Susan Meiselas organiseert cinema Lumière op 16 maart de filmvertoning van Pictures from a Revolution, geregisseerd door o.a. Susan Meiselas.

In 1981 publiceerde Susan Meiselas 'Nicaragua, June 1978 to July 1979', 70 foto's die ze nam om de sandinistische revolutie te documenteren. Tien jaar later keert Meiselas terug op zoek naar de mensen die op de foto's te zien zijn: waar zijn ze nu, wat herinneren ze zich nog, wat vinden ze van hun land en van de revolutie? Ze vindt een vrouw die haar man begroef toen ze 14 was; ze praat met degenen die tegen de Guarda Nacional hebben gevochten - sommigen zijn gedesillusioneerd, sommigen hebben nog steeds de vurigheid van de revolutie in zich; ze praat met moeders over hun zonen; ze vindt een Guarda-lid dat een Contra is geworden. En ze biedt haar eigen reflecties op tijd en geschiedenis en op het moment en de betekenis van een foto.

Al bijna vijf decennia gebruikt Magnumfotografe Susan Meiselas (US, 1948) haar camera om getuigenis af te leggen en om te verbinden. Meiselas heeft de wereld rondgereisd en een ruime waaier aan onderwerpen behandeld, van de seksindustrie over oorlog tot mensenrechtenschendingen.

De retrospectieve tentoonstelling Susan Meiselas - Mediations loopt nog tot 04.06.2023 in het FOMU.

Meer over de Trailer

Regisseur: Alfred Guzzetti, Susan Meiselas, Richard P. Rogers
Speelduur: 93 min
Taal: EN / ES
Ondertiteling: NL
Releasedatum:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen