fbpx

Jeanne du Barry

Als vrouw uit de arbeidersklasse snakt de jonge Jeanne Vaubernier naar een hogere status, een haast onmogelijke droom die toch uitkomt door haar charmes; stapje voor stapje lukt het haar de sociale ladder te bestijgen. Wanneer ze koning Lodewijk XV ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Ze wordt zijn courtisane. Een schandaal in Versailles, want niemand wil een straatmeisje aan het hof.

Een controversiële opener van Cannes maar Jeanne du Barry is wel degelijk een geslaagde kostuumfilm, deels sociale kritiek, deels Assepoester, maar ook een film vol bedoelde en onbedoelde ironieën. Of wat dacht je van de getroebleerde Johnny Depp gerehabiliteerd door Maïwenn, een actrice/regisseur die er zelf geen geheim van maakt dat ze de #MeToo-beweging niet genegen is. Ze castte Johnny Depp in Jeanne du Barry toen de juridische strijd tussen hem en Heard nog volop aan de gang was.

Maïwenn die niet alleen de hoofdrol vertolkt, maar ook regisseerde, levert hier een film af die ook als puur cinematografisch genot kan tellen: weelderige decors en kostuums, een schitterende fotografie en een geïnspireerde soundtrack van Stephen Warbeck met daarbovenop een cast die er duidelijk zin in had, met beklijvende vertolkingen van de onvergetelijke Benjamin Lavernhe en een show stelende Pierre Richard.

Trailer
Regisseur: Maiwenn
Speelduur: 113 min
Taal: FR
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2023-07-04
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 24/06 kan je het nieuwe programma raadplegen.