fbpx

Ghost Party (2) - HER VOICE

Sinds 2015 zijn kunstenares-filmmaakster Manon de Boer en choreografedanseres Latifa Laâbissi in dialoog over de talrijke stemmen die hun denken en lichaam bewonen. In een jarenlang proces van uitwisseling en ‘kannibalisering’ ontstonden zowel de performance Ghost Party (1) als de film Ghost Party (2).

In een continu spel met vazen, steentjes en andere materialen creëren De Boer en Laâbissi in de film kleine ficties, terwijl ze stem geven aan teksten van ‘geesten’ uit hun gedeelde genealogieën zoals Marguerite Duras, Serge Daney, Casey en Eduardo Viveiros de Castro. De polyfonie van stemmen en accenten vermengt hun eigen wezen met andere en subtiel ondervragen ze zo de politiek van taal en identiteit.

Performance, beeldende kunst en filmtaal worden in Ghost Party (2) speels met elkaar verweven. Deze heterogene vorm zet de stemmen, lichamen en objecten telkens in ander licht en onderstreept zo het onderliggende thema van transmutatie en creatie.

Let op: deze versie is Frans gesproken, met Engelse ondertitels.

Deze film wordt vertoond in het kader van de tentoonstelling Her Voice - Echoes of Chantal Akerman in het FOMU – Fotomuseum. De groepstentoonstelling brengt nieuw en recent werk samen van zeven internationale kunstenaars. Een van die kunstenaars is Manon De Boer, die ook deze film maakte.

Manon De Boer komt langs voor een inleiding bij de film.

Regisseur: Manon de Boer & Latifa Laâbissi
Speelduur: 58 min
Taal: FR
Ondertiteling: EN
Releasedatum: 2022-01-01
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen