fbpx

Cidade de Deus

In de meeslepende bewerking van Paulo Lins' roman, verkent ‘Cidade de Deus’ het leven in de gelijknamige favela in Rio de Janeiro van de jaren '60 tot de jaren '80. Door de ogen van Rocket (Alexandre Rodrigues), een aspirant-fotograaf, toont de film zijn pogingen om het heersende geweld en de criminaliteit te vermijden. Hij streeft naar een beter leven en droomt ervan om het hart van Angélica (Alicia Braga) te veroveren. Zijn leven staat in fel contrast met dat van L’il Zé (Leandro Firmino), die opklimt tot meedogenloze misdaadbaas samen met zijn vriend, de zeer geliefde Bené (Phellipe Haagensen). De spanning loopt op wanneer Knockout Ned (zanger/acteur Seu Jorge) wraak zoekt, wat leidt tot een hevige confrontatie tussen bendes.

De niet-professionele acteurs uit de favela’s zijn de blikvangers van de film. Regisseur Fernando Meirelles toont met dank aan de dynamische cinematografie van César Charlone, de levendigheid en chaos in Rio. De montage door Daniel Rezende, samen met een levendige soundtrack, draagt bij aan het intense tempo van de film.

De première op het filmfestival van Cannes in 2002 en kreeg vier Oscarnominaties, waarmee Meirelles zichzelf en de Braziliaanse cinema (opnieuw) op de kaart zette.

Trailer
Regisseur: Fernando Meirelles
Speelduur: 130 min
Taal: PT
Ondertiteling: NL
Releasedatum: 2024-05-08
Kijkwijzer:
Klik op het tijdslot om tickets te bestellen
Wil je weten of deze film hierna nog vertoond wordt? Vanaf maandag 24/06 kan je het nieuwe programma raadplegen.