fbpx

The Great Green Wall + nagesprek

Onze eerste succesvolle samenwerking met Klimaatfestival Antwerpen smaakte naar meer. Daarom kan je op 16 augustus om 20u komen kijken naar een nieuwe prikkelende, ecologische documentaire: The Great Green Wall.

Daarin reist de Malinese zangeres en activiste Inna Modja van Senegal tot Oost-Afrika, langs de Grote Groene Muur: een project van de Afrikaanse Unie met als opzet één lange, ononderbroken muur van bomen op te trekken van de Afrikaanse westkust tot de oostkust. Schaarste, migratie en conflict tonen dat er verandering nodig is. Door in dialoog te treden met lokale boeren, muzikanten en kunstenaars onderzoekt Modja of en hoe het project van de Grote Groene Muur beterschap in petto heeft voor de lokale gemeenschappen die rond de Sahel regio gevestigd zijn.

Na afloop voorziet de jonge filosofe Maïté de Haan van Klimaatfestival Antwerpen een kritische noot bij de film, in de vorm van een nagesprek met Fairouz Gazdallah (Solidagro vzw) en de multidisciplinaire kunstenares en klimaatactiviste Chihiro Geuzebroek.

Info en tickets vind je hier!

Facebook-event