fbpx

Trois Couleurs: Bleu, Blanc, Rouge

De Poolse filmmaker Krzysztof Kieślowski is ongetwijfeld een van de meest invloedrijke filmmakers uit de jaren 80 en 90. Zijn Trois Couleurs-trilogie is geïnspireerd op de kleuren van de Franse vlag en de bijhorende kernwaarden van de Franse Revolutie: vrijheid, gelijkheid en broederschap. 

De drie films werden overladen met prijzen op festivals als Cannes, Venetië en Berlijn, en sleepten meerdere nominaties in de wacht bij de Oscars en Golden Globes. De impact van zijn films in de jaren ’90 mag niet onderschat worden. Hun gelaagdheid en betoverende esthetiek ontroeren ook nu nog, meer dan twintig jaar later, in een volledig gerestaureerde versie


Juliette Binoche speelt de rol van Julie, die na een tragisch verkeersongeval haar man en dochter verliest. Getraumatiseerd besluit ze alles achter te laten en een nieuw leven te beginnen. Haar man was echter bezig met een belangrijk muziekstuk en Julie is de enige persoon die kan helpen dit werk te voltooien.


Info & tickets


Kapper Karol (Zbigniew Zamachowski) gaat scheiden van zijn vrouw Dominique (Julie Delpy). Het huwelijk met de beeldschone Parisienne, met wie hij een kapsalon in de Franse hoofdstad bezat, strandde op Karols impotentie. Als dan ook nog die kapsalon in vlammen opgaat, vlucht hij naar Polen.


Info & tickets


Fotomodel Valentine rijdt op straat een herdershond aan. Ze brengt het gewonde dier naar de eigenaar, een gepensioneerde rechter. Hij is een zonderling man die stiekem de mensen in zijn omgeving begluurt. Na de eerste stroeve ontmoeting groeit hun affectie, ondanks het grote leeftijdsverschil.


Info & tickets