fbpx

Bereikbaarheid

Lumière Antwerpen is centraal gelegen wat ervoor zorgt dat je zowel gemakkelijk met het openbaar vervoer als met je wagen de cinema kan bereiken. 

Ingang via Lakenstraat 14, 2000 Antwerpen, aan de rechterkant van het FOMU. 

Met de tram en bus

  • tram 8, halte Montigny  (+/- 5 min wandelen)
  • tram 1 of 10, halte Bestorming (+/- 10 min wandelen)
  • tram 4, halte Pacificatie  (+/- 5 min wandelen)

Voor actuele informatie raadpleegt u best de website van De Lijn.

Met de wagen

Sinds 1 augustus 2023 mogen enkel nog bewoners en vergunninghouders straatparkeren in het centrum. In de straten rond Lumière Antwerpen mag je wel nog parkeren op straat, maar hier geld een beperking van maximum 3 uur. Op zon- en feestdagen is parkeren op straat gratis. Meer info vind je op www.slimnaarantwerpen.be.

Je parkeert best in een publieke betaalparking. Ondergronds parkeren kan in Q-Park Steendok (Waalsekaai 60 2000 Antwerpen), is open en vlot bereikbaar. Deze ruime ondergrondse parking is op 2 minuten wandelen van de cinema. Je geniet er van een gunstig tarief indien je een film komt kijken in onze stadsbioscoop. Je dient wel vooraf te reserveren. Je vindt de reservatielink terug in je bevestigingsmail met je tickets. Let op: je reserveert om vier uur te parkeren.

Zoek je een goedkoper alternatief? Dan kan je altijd jouw wagen gratis of voordelig parkeren in een Park & Ride parking aan de stadsrand. Met het openbaar vervoer kom je gemakkelijk naar het centrum.

Personen met een parkeerkaart voor personen met handicap kunnen in het centrum gratis parkeren, mits ze vooraf een eenmalige registratie doen.

Met de fiets

Je fiets parkeer je veilig in de overdekte fietsenstalling in parking Steendonk. Deze ruime ondergrondse parking is op 2 minuten wandelen van de cinema. 

Velo Antwerpen

Met de stadsfietsen van Velo Antwerpen kan je je vlot door Antwerpen en haar districten verplaatsen. Een dagpas kost € 5, een weekpas € 11 en een jaarpas € 55. De eerste 30 minuten van elke rit zijn telkens opnieuw inbegrepen in deze abonnementsprijs. Ideaal dus voor korte praktische verplaatsingen.

  • Velo Antwerpen stations:
  • Waalsekaai 47 (ter hoogte van het FOMU)
  • Cockerillkaai 39 (tegenover Arbeidshof/Hof van Beroep)
  • Vlaamsekaai 39 (ter hoogte van de De Burburestraat)